Gå till innehåll
Tanums Ridklubb
Tanums Ridklubb

Info för elever och stallregler

Här kan du som elev eller förälder till en elev hos oss hitta information om bla. medlemskap, betalning, avbokning och igenridning. Som medlem ansvarar man själv för att ta del av samt hålla sig uppdaterad om sådant som information vi publicerar, våra bestämmelser och följa dessa.

Följer du DENNA LÄNK Pdf, 246 kB. så kan du även hitta våra stallregler

Undrar du något som du inte kan hitta här så är det bara att fråga ridläraren eller skicka ett mail till info@tark.se

Borsta, sadla och tränsa
I nybörjarlektionerna så ingår det i lektionstiden att lära sig att borsta, sadla och tränsa. Ridläraren kommer då till stallet när lektionen börjar. När man har kommit lite längre så ska hästen vara borstad, sadlad och tränsad vid lektionens början. Då behöver man komma minst 20min innan lektionen börjar för att hinna med detta på ett bra sätt. Ibland kan det hända att hästen går lektionen innan och då tar man över hästen från den förra ryttaren på ridbanan. Efter lektionen så ska man tränsa- och sadla av samt borsta hästen. Är hästen dessutom svettig så ska den även svampas av. Glöm inte att bettet ska sköljas ordentligt innan det hängs tillbaka på hästens plats i sadelkammaren. Ibland ska hästen gå lektionen efter, då lämnar man bara över hästen till den nya ryttaren på ridbanan.

Ledare under ridlektionen
Under lektionen så förväntas du som förälder att leda ditt barn om ridläraren bedömer att ditt barn behöver ledare. Alla barn behöver ledare när de är nybörjare. Om du vid något enstaka ridtillfälle inte kan leda ditt barn, tex. om du är sjuk eller är osäker så meddela ridläraren i god tid så försöker de att hitta en annan ledare till ditt barn. Det är dock inte alltid möjligt för ridläraren att hitta en annan ledare.

Under lektioner för barn under 13år förväntas du som förälder att finnas till hands under hela lektionstiden. Barn är små och hästar är stora, skulle olyckan vara framme så är det tryggast för ditt barn att du finns där.

Medlemskap
Den som rider lektion hos oss måste vara medlem, det är även bra om hela familjen som vistas på anläggningen är medlemmar så att vår medlemsförsäkring täcker hela familjen. Vi fakturerar vanligtvis medlemskapet på lektionsfakturan. Meddela ridläraren om ni vill ha medlemskap för hela familjen.

Tanums ridklubb är en ideell förening och vi behöver våra medlemmars hjälp för att överleva. Det kan innebära allt från att hjälpa till med
stalljour, laga ett trasigt staket eller vara funktionär på tävling. Långt ifrån allt kräver hästvana för att göras. Cirka en gång per termin så har vi en fixardag som vi förväntar oss att våra medlemmar kommer på.

Avbokning och igenridning
Avbokning av ridlektion vid tex. sjukdom sker senast kl. 14:00 samma dag. Avbokning kan göras via mail till info@tark.se eller genom att ringa oss på 0525-29297. Svarar ingen ska du prata in ett meddelande. Ange namnet på den som inte kommer på ridlektionen samt vilken tid och dag som det gäller.

Igenridning för avbokad ridlektion sker i mån av plats, maila eller ring den aktuella dagen senast kl. 15. Svarar ingen så prata in ett meddelande, då ska du ange vem som vill rida igen samt vilken dag och tid denna person valingtvis rider, glöm inte att ange ditt telefonnummer. Ridlärarna ringer upp dig så snart de har möjlighet. All igenridning ska ske samma termin som man har varit frånvarande. Kom ihåg att igenridning är en möjlighet och ingen rättighet. Vid sjukdom längre än tre veckor kan avgiften tillgodoräknas på nästkommande periods faktura om läkarintyg uppvisas efter samråd med kassören.

Betalning och bindningstid
Vi skickar ut faktura via mail om ca 10 veckors ridlektioner i taget, avgiften betalas innan perioden startar. Man binder automatiskt upp sig på en ny period på 10 veckor om man inte har sagt upp ridlektionsplatsen när den nya perioden börjar. Man är alltså skyldig att betala för hela perioden om man säger upp ridlektionsplatsen början av eller mitt i en period.

Uppsägning av plats
Vid uppsägning av lektionsplats ska detta ske skrftligen via mail eller papper. Uppsägningen ska innehålla den ridandes för-och efternamn, dag och tid som denne har lektion samt datum då uppsägningen lämnas in.

Det här behöver ryttaren inför första lektionen
1.skor med klack, typ gummistövlar eller liknande.
2.bekväma byxor utan störande sömmar som man på ett bra sätt kan sitta i en sadel med.
3.T-shirt eller långärmad tröja, under årets kallare årstider behöver man även en tjockare tröja/jacka.
4.ridhjälm och säkerhetsväst, detta finnns att låna helt kostnadsfritt hos oss för den som inte har eget.
5.det kan vara skönt att ha på sig ett par handskar när man rider, särskilt när det är kallt ute.
6.Tänk på att ha oömma kläder i stallet och vid ridning ifall de skulle råka bli smutsiga/gå sönder.

När man har ridit ett tag och känner att man vill fortsätta så är det en bra ide (dock inget krav) att köpa särskilda ridskor/stövlar, ridbyxor, handskar samt egen ridhjälm och säkerhetsväst. När man har utrustning som är designad för ridning och som är utprovad för att passa just dig så kan ridningen bli både bekvämare och lite säkrare.

Publicerad: 2023-01-05

Senast uppdaterad: 2024-05-10

Författare: F D

Sponsorer

Kontakta oss

0525-29297
info@tark.se

Adress

Grebbestadsvägen 2
457 91 Tanumshede

Övrig info

Bankgiro:5583-1739
Swish:1231052851

Organisationsnummer:855900-3119
Föreningsnummer.:21300-48