Hoppa till sidans innehåll

Hoppning


Funktionärsuppgifter hoppning

 

SEKRETARIAT (2-3 personer)

Här tar man emot alla ryttare som måste anmäla sin ankomst här samt visa upp vaccinationsintyg på hästen innan urlastning. Håller reda på tävlingsprogrammet, startlistor, strykningar, resultatlistor. Ser även till så att det finns papper och toner i skrivaren. Hästvana krävs ej på denna post.

 

 

DOMARTORN (2-3 personer)

Här delar ni på uppgifterna, och turas om. Datorn ska skötas, man ska ta tiden på ekipagen och det ska skrivas ställningsprotokoll. Hästvana krävs ej på denna post.

 

 

SPEAKER (1 person)

Presenterar alla ekipage, meddelar resultat, håller i musiken och meddelar allt annat som behöver basuneras ut i högtalare

 CAFETERIA (2-3 personer)

Många ryttare och deras anhöriga är hungriga! Servera så många som möjligt! Här får man hjälpa till med servering, fixa mackor, luncher, koka kaffe, ta betalt m.m. Hästvana krävs ej på denna post.

 

 

STÄD/ALLT I ALLO (1-2 personer)

Ser till så att toaletterna är rena, att det finns toapapper samt hjälper till med allt möjligt. Hästvana krävs ej på denna post.

 

 

PARKERING (2-3 personer)

Parkeringsvakten är den första personen som ryttarna möter när de kommer till en tävling. Då första intrycket är viktigt – är det av högsta vikt att parkeringsvakten glatt hälsar alla ryttare välkomna och förklarar för dem hur de ska parkera! Ni ser också till så att skottkärrorna som finns för mockning töms och att anvinsnings- och varningsskyltar kommer upp där de ska och plocka bort efter tävlingen. Hästvana krävs ej på denna post.

 

 

IN- OCH UTSLÄPP HOPPBANAN (1-2 personer)

Här står du med startlista och ser så att nästa man på tur står och väntar utanför ridhuset. Så fort föregående ryttare har gått i mål släpper du in denne ryttare och direkt du stängt kollar du så att näste man väntar. Detta för att få flyt i tävlingen. Hästvana krävs på denna post.

 

 

INSLÄPP FRAMHOPPNING (1 person)

På framhoppningen har du en startlista där du håller koll på vilka som får vara på framhoppningen och vilka som får vänta på sin tur. Kryssa av den som gick, och släpp in nästa. Hästvana krävs på denna post.

 

 

FRAMHOPPNINGSPERSONAL (1 person)

Här ska man se till att hindren på framhoppningen har rätt höjd beroende på de olika klasserna och kategorierna. Håll gärna rent på bajs under dagen. Hästvana krävs på denna post.

 

 

BANCHEF (1 person)

Banchefen är banbyggarens högra hand och chef över banpersonal och flaggare. Banbyggaren ger banchefen banskisser och förklarar hur vi exempelvis ska bygga om till nästa klass. Banchefen sprider ut de hinder som ska byggas om mellan banpersonalen. Banchefen ser även till att banpersonalen vet var de ska stå och vad deras uppgifter är. Hästvana krävs på denna post.

 

 

BANPERSONAL (3-5 personer)

Här är det flera stycken som arbetar!  Banpersonalen arbetar ihop för att bygga om banan, höja och sänka hinder, bygga upp hinder som ramlat ner, krattar runt hinder med mycket spår m.m. Tänk på som banpersonal var du
placerar dig någonstans, så du inte står i vägen för någon som ska hoppa ett hinder eller ta en kort väg i en omhoppningsbana. Hästvana krävs på denna post.

 

 

FLAGGARE (1-3 personer)

Flaggaren flaggar när en ryttare går igenom start- eller mållinjen. Detta för att tidtagaren ska kunna starta tiden på samma ställe för alla ryttare. Flaggaren väljer var den vill flagga ner, när hästens nos passerar linjen, när ryttaren gör det, eller när rumpan på hästen går igenom. Huvudsaken är att det är på samma ställe för alla ryttare i klassen! Hästvana krävs på denna post.

 

 

SJUKVÅRDARE (1 person)

Finns på plats om olycka skulle inträffa, exempelvis omplåstring m.m. Hästvana krävs ej på denna post.

 

 

PRISUTDELARE (1 person)

Är redo med priserna inför prisutdelning och delar ut till de som placerat sig.
När man hänger på rosetten på hästen vänder man sig om till ryttaren och gratulerar och skakar hand. Ansvarar även för inköpet av hederspriser samt att det finns tillräckligt med rosetter och plaketter. Hästvana krävs på denna post.

 

 

SÄKERHETSANSVARIG (1 person)

Ansvarar för att kryssa i checklistan som vi hämtar från nätet till varje tävling. Ser till att de punkter som ska prickas av är gjorda i verkligheten. 

 

 

TÄVLINGSLEDARE (1 person)

Håller i tävlingarna, ser till att allt flyter som det ska och att alla funktionärer finns på sin plats och vet vad man ska göra. Hästvana krävs på denna post.

 

 

OBS! 
Alla funktionärer går till sekretariatet när de kommer och ser om det finns någon information som kan vara bra att ta del av. (Ex. välkomstblanketter till parkeringsvakten, fikabiljetter m.m.) Kom i god tid så det inte behöver blir stressigt innan dina sysslor börjar.

Uppdaterad: 06 JUL 2020 14:34 Skribent: Frida Drottheden
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Tanums RK - Ridsport
Grebbestadsvägen 2
45791 Tanumshede

Kontakt:
Tel: 052529297
E-post: This is a mailto link

Se all info