Hoppa till sidans innehåll

Dressyr


Funktionärsuppgifter dressyr

 

 

SEKRETARIAT (2-3 personer)

Här tar man emot alla ryttare som måste anmäla sin ankomst här samt visa upp vaccinationsintyg på hästen innan urlastning. Håller reda på tävlingsprogrammet, startlistor, strykningar, resultatlistor och publicerar alla ändringar och reslutat i Equipe. Domarprotokoll ska skrivas ut och lämas till domarsekreteraren innan varje klass startar. Ser även till så att det finns papper och toner i skrivaren innan tävlingen. Datorvana krävs, men ej hästvana på denna post.

 

 

SPEAKER (1 person)

Presenterar alla ekipage, meddelar resultat, håller i musiken och meddelar allt annat som behöver basuneras ut i högtalare. Hästvana krävs ej på denna post.

 CAFETERIA (2-3 personer)

Många ryttare och deras anhöriga är hungriga! Servera så många som möjligt! Här får man hjälpa till med servering, fixa mackor, luncher, koka kaffe, ta betalt m.m. Hästvana krävs ej på denna post.

 

 

STÄD/ALLT I ALLO (1-2 personer)

Ser till så att toaletterna är rena, att det finns toapapper samt hjälper till med allt möjligt. Hästvana krävs ej på denna post.

 

 

PARKERING (2-3 personer)

Parkeringsvakten är den första personen som ryttarna möter när de kommer till en tävling. Då första intrycket är viktigt – är det av högsta vikt att parkeringsvakten glatt hälsar alla ryttare välkomna och förklarar för dem hur de ska parkera! Ni ser också till så att skottkärrorna som finns för mockning töms och att anvinsnings- och varningsskyltar kommer upp där de ska och plocka bort efter tävlingen. Hästvana krävs ej på denna post.

 

 

IN- OCH UTSLÄPP (1-2 personer)

Här står du stationerad vid ingången till ridhuset och ser till att rätt ekipage kommer in i collectingring (den del av ridhuset där man rider finnan man går in på kort bana) och ut efter avslutad ritt. Om det är lång bana så får man rida inne på banan inna start. Hästvana krävs på denna post.

 

 

DOMARSEKRETERARE (1 person)

Här sitter man jämte domaren och fyller i alla poäng och kommentarer som domaren säger per ekipage på ett protokoll. Se gärna till att ha minst en extra penna och kläder vid klyligt väder. Hästvan krävs ej, men är att föreda på denna post.

 

 

PROTOKOLLHÄMTARE (1 person)

Hämtar protokollet från domarsekreteraren efter varje avslutad ritt och lämar det i sekretariatet. 

 

 

SJUKVÅRDARE (1 person)

Finns på plats om olycka skulle inträffa, exempelvis omplåstring m.m. Hästvana krävs ej på denna post.

 

 

PRISUTDELNING (1 person)

Ansvarar för inköpet av hederspriser samt att det finns tillräckligt med rosetter och plaketter inför tävlingen. Delar ut priserna till de placerade på prisutdelningen. Hästvana krävs på denna post. Iband kan domaren också vara den som delar ut prisena till de placerade på själva tävlingsdagen, det bestämmer domaren själv.

 

 

SÄKERHETSANSVARIG (1 person)

Ansvarar för att kryssa i checklistan som vi hämtar från nätet till varje tävling. Ser till att de punkter som ska prickas av är gjorda i verkligheten. 

 

 

TÄVLINGSLEDARE (1 person)

Håller i tävlingarna, ser till att allt flyter som det ska och att alla funktionärer finns på sin plats och vet vad man ska göra. Hästvana krävs på denna post.

 

 

OBS! 
Alla funktionärer går till sekretariatet när de kommer och ser om det finns någon information som kan vara bra att ta del av. (Ex. välkomstblanketter till parkeringsvakten, fikabiljetter m.m.) Kom i god tid så det inte behöver blir stressigt innan dina sysslor börjar.

Uppdaterad: 06 JUL 2020 15:25 Skribent: Frida Drottheden
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Tanums RK - Ridsport
Grebbestadsvägen 2
45791 Tanumshede

Kontakt:
Tel: 052529297
E-post: This is a mailto link

Se all info